burada HAYAT var!
Web Sitemize Hoş Geldiniz

İstanbul Kent Konseyi’nden Beylikdüzü’ne Ziyaret

163

İstanbul Kent Konseyi Başkanı Tülin Hadi ve konsey üyeleri, Tarım Şenliği kapsamında Beylikdüzü’nü ziyaret etti. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ile birlikte Yaşam Vadisi içerisinde yer alan ‘Yaşam Bahçesi’ni gezen heyet, Beylikdüzü kent tarımında önemli bir yere sahip olan Beylikdüzü Hobi Bahçesi ile Gıda Bankasını’nda da incelemelerde bulundu. Beylikdüzü’ne gerçekleştirdikleri ziyaretten ötürü oldukça mutlu olduğunu ifade eden Tülin Hadi,  “İstanbul’un bir ilçesinde, özellikle de böyle bir dönemde toprağa bu kadar büyük bir yatırım yapılmış olduğunu görmek ve oradan verim alındığını görmek çok sevindirici.” dedi.

İstanbul Kent Konseyi Başkanı Tülin Hadi başkanlığında, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Beylikdüzü’ne ziyaret gerçekleştirdi. Tarım Şenliği kapsamında düzenlenen, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve Beylikdüzü Kent Konseyi Başkanı Elif Necla Türkoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen ziyaretin ilk ayağı Yaşam Bahçesi oldu. Kent Konseyi heyeti, daha sonra Dereağzı Mahallesi’nde bulunan Umut Meyve Ormanı ve Hobi Bahçesi’nde incelemelerde bulundu. Yaşam Bahçesi’nden toplanan mahsullerin kentte bulunan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmasını sağlayan Gıda Bankası’nı da gezen heyet, son olarak Beylikdüzü Smart Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti. Burada gençlerle bir araya gelen Kent Konseyi Heyeti üyeleri kent tarımına yönelik gençlerin yenilikçi fikirleri ve geliştirdikleri projeler hakkında bilgiler aldı.

Çalık: Bu kentin kaynağını değerlendiriyoruz

 

Yaşam Bahçesi ziyareti sırasında Kent Konseyi üyelerine, alan hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Yaşam Bahçesi’nin bulunduğu alan önceki yıllarda maalesef hafriyat döküm alanı olarak kullanılmış. Burada hafriyat toprağı vardı ve biz burada toprağı kaldırarak yeniden bunun üstüne bitkisel toprak getirdik. Kentin toprağı var ve dolayısıyla bir kaynağı var. Biz bu kentin sahip olduğu kaynağı değerlendiriyoruz. Yaşam Bahçesi’nde bugüne kadar yüz tona yakın mahsulün hasadını gerçekleştirdik. Domatesten bibere, kabaktan kavun ve karpuza kadar birçok çeşit sebze ve meyve hasadı yaptık. Toplanan taze mahsulleri ise paketleyerek Gıda Bankamız aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık. Bu kentin toprağı bu kentin insanını doyursun felsefesi ile yola çıktık. Beylikdüzü’nde üretmeye devam edeceğiz ve tarımsal üretime katkı sağlayacağız. Çünkü bu kentin her toprağı verimli.” ifadelerinde bulundu.

Beylikdüzü’nde çocuklar toprakla iç içe

 

Kent Konseyi ve beraberindeki heyet daha sonra Beylikdüzü Belediyesi’nin Dereağzı Mahallesi’nde hayata geçirdiği Umut Meyve Ormanı ve Hobi Bahçesi’nde incelemelerde bulundu. Hobi Bahçesi Sorumlusu Beyza Cengiz, heyete 16 tür olmak üzere 325 adet meyve ağacının bulunduğu, organik sebze ve meyve yetiştirilen alan hakkında bilgi verdi. 2018 yılında 30 tohumla tohum çoğaltmaya başladıklarını belirten Cengiz; “Şu an 520 çeşidin üzerinde tohumumuz var. Burada kesinlikle kimyasal kullanmıyoruz. Doğal tarım ilkelerine sadık kalarak ürünlerimizi yetiştiriyoruz. Çocuklar burada toprakla iç içe zaman geçiriyor. Tarım faaliyetleri dışında çocuklara ve yetişkinlere eğitimler veriyoruz. Burada etkinlikler ve eğitimler düzenliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Umarım İstanbul’un diğer ilçelerine de örnek olur”

 

Tarım Şenliği kapsamında Beylikdüzü’ne gerçekleştirdikleri ziyaretten ötürü oldukça mutlu olduğunu ifade eden İstanbul Kent Konseyi Başkanı Tülin Hadi,  “İstanbul’un bir ilçesinde özellikle böyle bir dönemde toprağa bu kadar büyük bir yatırım yapılmış olduğunu görmek ve oradan verim alındığını görmek çok sevindirici. Tabii ki biz bugün geldik ve bugün gördük buraları. Bunun arkasında çok fazla emeğin olduğunu fark edebiliyoruz. Umarım başka ilçelerde de yaygınlaşır. Beylikdüzü’nün İstanbul’un birçok ilçesine, özellikle kentin merkezini oluşturan ilçelere göre serbest alanlara sahip olduğunu görüyoruz. Beylikdüzü şu anda bunun konforunu yaşıyor. Umarım İstanbul’un diğer ilçelerine de örnek olur. İstanbul’un bazı ilçelerinin tarihten de gelen özellikleri de var. Bostan kültürü İstanbul’un geleneğinde çoktan beri var olan bir durum. Bu anlamda tarımdan söz ettiğimiz zaman İstanbul’dan bağımsız olarak düşünemeyiz. Beylikdüzü’nde de çok daha fazla yaygınlaşmış olduğunu görmek bizi oldukça mutlu etti.” dedi.

 

 

Yoruma kapalı.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku