Beylikdüzü Kaymakamlığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Düzenledi

5 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında milli birlik ve beraberlik duygusunun canlı tutulması, şehit ve gazilerimizin hatırlanması, demokrasi zaferine vurgu yapılması amacıyla program düzenlendi.

Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Beylikdüzü Sahnesi’nde düzenlenen törene Beylikdüzü Kaymakamı Mustafa Altınpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yafes Bakırcı ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, gazi ve şehit yakınları demek temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın kuruluşları, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, basın mensupları ve  Beylikdüzü halkı katıldı.

Milli birlik gecesi şehitleri ve tüm şehitlerimizin aziz ruhları için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Program, Türkiye tarihinde gerçekleşen darbeler ile 15 Temmuz Demokrasi gecesi ve sonrasında gerçekleşen Milli Birlik günlerinin anlatıldığı görüntülerle devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını ise Beylikdüzü Kaymakamı Dr.Mustafa Altınpınar gerçekleştirdi.

Programda darbe girişiminin etkin bir şekilde anlatılması ve darbe girişimiyle ilgili toplumsal hafızanın tazelenmesi amacıyla hazırlanan 15 Temmuz 2016 Dünya Demokrasileri İçin Milat videosu ve 15 Temmuz filmi izlendi.

Beylikdüzü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisinin “Sağ Gözümün Altından Öp” şiiri, Özel Harekat Daire Başkanlığında Şehit Olan Ahmet Oruç ve Mehmet Oruç’un babaları Ali Oruç’un şiiri ve Şehit Ahmet Yıldız Anadolu Lisesi öğrencisinin 30 Kuş isimli şiiri salonda duygu dolu anların yaşanmasını sağladı. Programın sonunda Beylikdüzü Müftüsü Kadir Koçak gazi ve şehitlerimizin ruhu için duada bulundu.

Programa sonrası Beylikdüzü Halk Eğitim Merkezi’nin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne özel hazırlamış olduğu sergi de gezildi.

15 Temmuzbeylikdüzübeylikdüzü kaymakamlığıMustafa Altınpınar