Beylikdüzü Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, toplamda 20 bin m2 üzerine kurulu Modern Kurban Satış ve Kesim Alanı’ndaki çalışmalarını tamamladı. Her yıl sağlıklı ve temiz bir ortam oluşturmak adına çalışmalarını titizlikle sürdüren ekipler, pandemi süreci nedeniyle önlemleri daha da sıkı tuttu. Çadır sayısı geçen yıla göre azaltıldı ve çadırlar arasındaki mesafe sosyal mesafe kurallarına uygun olarak ikişer metrelik boşluklar bırakılarak konumlandırıldı. Hazırlıkları yerinde denetleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Bu sene özel bir durumla karşı karşıyayız. Pandemi sürecinden dolayı kişisel hijyen ve çadırların hijyeni noktasında maksimum özen gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.
Beylikdüzü Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, toplamda 20 bin m2 üzerine kurulu Modern Kurban Satış ve Kesim Alanı’ndaki çalışmalarını tamamladı. Pandemi süreci nedeniyle önlemleri sıkı tutan ekipler çadır sayısını geçen yıla göre azalttı ve çadırlar arasındaki mesafeyi sosyal mesafe kurallarına uygun olarak ikişer metrelik boşluklar bırakarak konumlandırdı. Geçen yıllarda büyükbaş 2 bin 500, küçükbaş 2 bin hayvan kapasiteli alanda şu an bin 700 büyükbaş ve bin 700 küçükbaş olmak üzere toplamda 3 bin 400 hayvan bulunmakta. Öte yandan alana girişlerde ateş ölçümü yapılırken maskesiz girişlere izin verilmiyor. Belediye ekipleri tarafından pazarın birçok noktasına bilgilendirici ve uyarı içerikli afişler de asıldı. Dezenfeksiyon makineleri tarafından düzenli temizlik ve ilaçlama çalışmaları yapılan alana girişlerde ayrıca Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kurbanlıkların küpe ve sağlık kontrolleri titizlikle yapılıyor.
Çalık, “Sosyal mesafe kurallarına ve hijyene maksimum düzeyde özen gösteriyoruz”
Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda incelemelerde bulunarak hazırlıkları yerinde denetleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Bu sene özel bir durumla karşı karşıyayız. Pandemi sürecinden dolayı kişisel hijyen ve çadırların hijyeni noktasında maksimum özen gösteriyoruz. Tabii ki vatandaşlarımız ibadetlerini yapacak biz de yerel yönetim olarak onlar ibadetlerini yaparken maksimum düzeyde temizliğe, hijyene ve yarınlarda bize sorun olmayacak alanlar oluşturmaya gayret ediyoruz. Maske takmadan kesinlikle alana giriş olmayacak. Yaklaşık 150 tane çadırımız olmasına rağmen bu yıl bir kısmını boş bıraktık. Sosyal mesafe kurallarına ve hijyene maksimum düzeyde özen gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.
Çalık, “Beylikdüzü’nde her ihtiyacı olan eve et girsin istiyoruz”
Alan ziyareti sırasında ekiplerden bilgi alan ve hayvan sahipleriyle tek tek sohbet eden Belediye Başkanı Mehmet Çalık, kurban bağışının önemine de değindi. Yardımlaşma ve paylaşma ruhuna dikkat çeken Başkan Çalık, “Millet olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Bir taraftan kurban ibadetini yapacağız bir taraftan da işi gücü sıkıntıya düşmüş insanların yanında olacağız. Biz Beylikdüzü Belediyesi olarak geçen yıllarda olduğu gibi kurbanların ihtiyaç sahibi insanlara ulaşması için köprü görevi görmeye hazırız. Bu lojistik imkana ve dağıtım ağına sahibiz, vatandaşlarımız endişe etmesin. Biz Beylikdüzü’nde her ihtiyacı olan eve et girsin istiyoruz. Dayanışma ve yardımlaşma ruhunu diri tutmak adına ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Kurban Kesimi 3 Güne Bölünerek Randevu Sistemi Oluşturuldu
Kurban kesim alanıyla ilgi bilgi paylaşan Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Tunçel ise “Kesim ünitesindeki insan kalabalığını ve bulaş riskini engellemek için kesimi 3 güne böldük ve randevu sistemi ayarladık. Burada kesilen hayvanları 6 veya 8 parçaya böldükten sonra vatandaşlara verilmek üzere hızlı bir şekilde paketleyeceğiz. Etleri aldıktan sonra ise vatandaşları alandan uğurlayacağız. Böylelikle buradaki kalabalığı en aza indirgemeyi planlıyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.