burada HAYAT var!
Web Sitemize Hoş Geldiniz

8. Gaziantep Yiyecekleri, Kültür ve Sanat Şenliği Beylikdüzü’nde Başladı

292

Beylikdüzü’nde,”8. Gaziantep Yiyecekleri, Kültür ve Sanat Şenliği” başladı. Beylikdüzü Kaymakamı Mustafa Altınpınar ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen şenlik, eski Beylik Pazarı alanında, 15 Eylül’e kadar devam edecek. Yöresel lezzetlerin yanı sıra, Gaziantep’in kültürünün de tanıtıldığı şenlikte, İstanbullular’ı keyif dolu dakikalar bekliyor.

 

Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Avrupa Yakası Gaziantep Derneği’nin (İSAYGAD) ortaklaşa düzenlediği “8. Gaziantep Yiyecekleri, Kültür ve Sanat Şenliği” Beylikdüzü’nde başladı. Şenliğin açılışına, Beylikdüzü Kaymakamı Mustafa Altınpınar ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın yanı sıra, İSAYGAD Başkanı Fahri Öztütüncü, Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı. Şenlik alanını, Beylikdüzü protokolü ile birlikte dolaşan ve alanda stand açan esnaflar ile sohbet eden Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, esnaflara Gaziantep kültürünün tanıtımına yaptıkları katkı için teşekkür etti. Eski Beylik Pazar alanında, 15 Eylül’e kadar sürecek şenlikte, İstanbullular hem Gaziantep kültürünü daha yakından tanıyacak hem de birbirinden değerli müzisyenlerin konserleriyle gönüllerince eğlenecek.

 

Altınpınar: Gaziantep Özel Bir Şehir

 

Açılışta yaptığı konuşmada, Gaziantep’i çok özel bir şehir olarak nitelendiren ve şehrin Türk tarihindeki önemine dikkat çeken Beylikdüzü Kaymakamı Mustafa Altınpınar “Gaziantep; tarihimize, birliğimize, beraberliğimize, kültürümüze büyük katkılarda bulunan çok özel bir şehir. Sadece gastronomi alanında değil, kültürel anlamda da Türk kültürüne büyük katkıları olan önemli bir şehrimiz olan Gaziantep’in kültürünü İstanbullular ile buluşturmak için bu güzel şenliği düzenleyen, bizlerle buluşturan ve şenliğin gerçekleşmesine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Mumcu: Ev Sahipliği Yapmaktan Mutluluk Duyuyoruz

 

Karacaahmet Sultan Gürpınar Cemevi’ndeki Muharrem ayı programı nedeniyle alandan ayrılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın yerine konuşma yapan Beylikdüzü Belediyesi 1.Başkanvekili Serdal Mumcu hemşeri derneklerinin bulundukları illerde kültürlerini yaşatmaları için yerel yöneticilere büyük görev düştüğünü söyledi.Başkanvekili Mumcu, konuşmasında “Gaziantep sadece gastronomisiyle değil, kültürüyle tarihiyle eşi benzeri olmayan coğrafyasıyla her Türk vatandaşının gidip görmesi gereken nadide şehirlerimizden biri. Beylikdüzü Belediyesi olarak bu yıl sekizincisi düzenlenen Gaziantep Kültür ve Sanat Şenliği’ne ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Anadolu kültürünü Beylikdüzü’nde yaşamak ve yaşatmak için, vatandaşlarımızın bu kültürle kaynaşmasını sağlayabilmek için Beylikdüzü Belediyesi olarak elimizden gelen her türlü desteği göstereceğiz.” ifadelerine yer verdi. İSAYGAD Başkanı Fahri Öztütüncü ise konuşmasında, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a ve şenlikte stant açan tüm esnafa teşekkürlerini iletti. Açılışta; Kırklareli Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ve Gaziantep Yöresi Halk Oyunları Topluluğu’nun sunduğu halk oyunu gösterilerinin ardından sahne alan müzisyen Ramço, şenliğe katılanlara keyifli bir gece yaşattı.

 

Şenlik 15 Eylül’e Kadar Sürecek

 

Yerel ve ulusal sanatçılar, yöresel kültür ve lezzet ustaları ile tiyatro gruplarının da yer alacağı şenlik alanında, 15 Eylül’e kadar, her gün DJ performansı, yarışmalar, skeçler ve sahne şovları düzenlenecek. Dört gün boyunca dopdolu bir programla vatandaşlarla buluşacak şenlikte; 12 Eylül’de Faruk Lök, 13 Eylül’de Aynur Güneş, 14 Eylül’de Koliva, İstanbullu müzikseverlerle buluşacak. 15 Eylül’de ise Halk Oyunları Gösterileri ve Beylikdüzü Bandosu ilçe halkına muhteşem bir görsel şölen sunacak.

 

 

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku